Een updatetaak starten en stoppen

U kunt een updatetaak van Kaspersky Endpoint Security altijd starten of stoppen, ongeacht de geselecteerde uitvoermodus voor de updatetaak.

Zo start of stopt u een updatetaak:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Updaten.
  2. Klik in de tegel Update van databases en programmamodules op de knop Updaten als u de updatetaak wilt starten.

Kaspersky Endpoint Security begint met het bijwerken van de programmamodules en databases. Het programma geeft de voortgang van de taak, de grootte van de gedownloade bestanden en de updatebron weer. U kunt de taak op elk moment stoppen door op de knop Update stoppen te klikken.

Zo start of stopt u de updatetaak wanneer u de vereenvoudigde programma-interface gebruikt:

1. Klik rechts om het contextmenu van het programmapictogram in het systeemvak van de taakbalk te openen.
  2. Doe in de vervolgkeuzelijst Taken in het contextmenu een van het volgende:
    • selecteer een inactieve updatetaak om die te starten
    • selecteer een actieve updatetaak om die te stoppen
    • selecteer een gepauzeerde updatetaak om die te hervatten of te herstarten